Om oss

Elektrokyl Energiteknik AB är ett lokalt starkt förankrat entreprenadföretag som varit verksamma sedan 1945. Idag har vi ca 40 anställda. Vårt huvudkontor finns i Borås och servicekontor i Ulricehamn.

Vi tillhandahåller tjänster från projektering till färdig anläggning inom kyla, ventilation och värme och vårt huvudsakliga kundunderlag finns inom industri, handel samt offentliga och kommersiella förvaltningar.

Vi vänder oss också direkt till privatpersoner med många av våra tjänster:

  • värmepumpsinstallationer
  • energideklarationer
  • radonmätning/radonsanering m.m.

Förebyggande service och underhåll samt akuta serviceuppdrag av befintliga anläggningar är en viktig del av vår verksamhet.

Vi erbjuder även totalservice inom fastighetsteknik med energieffektivisering.

Elektrokyl Energiteknik AB är ett av Swedac ackrediterat kontrollorgan för tryckprovning. Vi är certifierade för kylanläggningar, energideklarationer och OVK samt har allmän behörighet för elinstallationer.

Klicka här för att ladda ner företagspresentation i pdf-format. 

Detta är Ernströmgruppen

Ernströmgruppen är ett familjeägt, industriellt konglomerat vars affärsidé är att driva, utveckla och förvärva välskötta företag inom ett antal utvalda framtidsnischer.

Varje bolag som ingår i vårt decentraliserade ekosystem leds av duktiga ledare som tillsammans med sina medarbetare drivs av att göra sina företag lite bättre, lite effektivare och lite mer kundorienterade varje dag.

Vårt viktigaste förvärvskriterium är att köpa rejäla bolag från rejäla människor som delar vår passion att långsiktigt utveckla bolag till kommande generationer, utan någon exitagenda.

Vår mission är att göra bra bolag bättre för en hållbar och digital framtid.

Läs mer om Ernströmgruppen här