Lediga jobb

Elektrokyl Energiteknik AB är ett lokalt starkt förankrat entreprenadföretag som varit verksamma sedan 1945. Idag har vi ca 50 anställda. Vårt huvudkontor finns i Borås och servicekontor i Ulricehamn. Vi innehar sedan år 2013 R-licens vilket är en etisk kvalitetsmärkning som identifierar företag vilka står för ett etiskt förhållningssätt. Företag som aktivt vill arbeta med och uppmärksamma etiken inom sin organisation. Licensmärkets R står för rekommenderat företag.

Vi tillhandahåller tjänster från projektering till färdig anläggning inom kyla, ventilation och värme och vårt huvudsakliga kundunderlag finns inom industri, handel samt offentliga och kommersiella förvaltningar. Vi vänder oss till både större fastighetsägare och villakunder och erbjuder hjälp med hela kedjan – från projektering och installation till service och underhåll.

Energieffektivisering är ett ord som säger mycket om det vi gör. Genom rätt dimensionerade installationer samt underhåll av befintliga anläggningar hjälper vi våra kunder fram till ett optimalt energiutnyttjande.

Vi söker nu dig som vill arbeta med nedanstående uppgifter:

VVS montör

Vi söker en VVS montör med stort intresse för service. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära allt ifrån mindre installationer till mera komplexa anläggningar inom VVS och kyla. Som montör befinner man sig mycket ute hos kund med felsökning eller med förbättringsåtgärder på kundens anläggning. Uppdragen utför man i rätt tid och med rätt verktyg. Man lämnar anläggningen fungerande utefter önskad funktion och med ett energigenialt fokus. Geografiskt är det Sjuhäradsbygden som är arbetsområdet, huvuddelen är i Borås.

Ansvar / arbetsuppgifter

● Utföra service och underhåll på VVS och värmesystem. Arbetet innefattar såväl felsökning, ombyggnationer/montage samt i viss mån även omkonfigurering/programmering.
● Utföra akutservice inom 3 tim, spot-service inom 3 dagar samt planerad garantiservice enligt utlovat datum.
● Ansvara för att serviceuppdrag blir fakturerade i tid.
● Planera sina uppdrag via “SDF” och kalender ihop med serviceledaren eller teamet.
● Erbjuda kunder merförsäljning såsom serviceavtal och nya förbättringsåtgärder
● Driftsätter och injusterar enligt gällande checklistor.
● Ansvara för att gällande arbetsmiljöföreskrifter efterlevs

Befogenheter

● Fatta självständiga beslut inom ansvarsområdet
● Inhandla förbrukningsmaterial för uppdrag inom ansvarsområdet
● Avbryta uppdraget då gällande arbetsmiljöföreskrifter ej kan efterlevas

Som person är man serviceinriktad med hög social kompetens och är lyhörd för vad kunden vill ha hjälp med. Man måste ha förmågan att både kunna arbeta självständigt och i grupp. Vi önskar att du har bred kunskap inom VVS-yrket och gärna några års erfarenhet. Ett krav är att du har VVS certifiering, meriterande är om du har Säker vatten och svetslicens.

För frågor om tjänsten, kontakta Fred Johansson, 0704-95 11 07, fred.johansson@elektrokyl.se

Vi utför intervjuer löpande, ansökan skickas till: jobbansokan@elektrokyl.se

Energitekniker

Som Energitekniker arbetar du i nära samarbete med kunder både via telefon och ute i fastigheterna, detta för att säkerställa att man håller en låg energiförbrukning med mål att spara pengar, energi och miljö tillsammans med optimalt klimat. Du utför drift och energioptimering i fastigheten, tar fram förslag på energibesparande åtgärder samt gör löpande uppföljningar enligt Elektrokyl energitekniks energi och klimatavtal. Som energitekniker arbetar man med felsökning av anläggningar i samarbete med tekniker/konstruktör. En viktig roll är också att understödja företaget med energi- och systemkunskap.
Då energitekniker arbetar kundnära blir det även arbete med såväl försäljning som projektledning mot slutkund.

Ansvar / arbetsuppgifter

● I samarbete med övriga yrkesgrupper uppnå energismarta fastigheter och god lönsamhet.
● Efter projektavslut överta ansvaret för gällande energi- och klimatavtal.
● Utföra optimering, justering samt följa upp ställda energi- och komfortkrav.
● Analysera funktionerna i berörda system och föreslå förbättringar och åtgärder till kunden.
● Boka in och genomföra kvartalsmöten med våra kunder.
● Kalkylera och lämna pris på åtgärdsförslag samt ansvara för att dessa säljs och genomförs.
● Vara säljare och projektledare där teamet anser det vara lämpligt.
● Bistå kunder och övrig personal med sin expertis inom drift och energioptimering
● Fördela och prioritera arbetsuppgifter inom tilldelade projekt samt uppföljning.

Som person är man tekniskt kunnig, affärsinriktad med hög social kompetens och är lyhörd för vad kunden vill ha hjälp med. Förmåga att både kunna arbeta självständigt och i grupp är mycket viktigt. Vi önskar att du har bred kunskap inom fastighetsautomation och gärna några års erfarenhet. Meriterande är om du har el-behörighet. Vi ser mycket positivt på kvinnliga sökande.

För frågor om tjänsten, kontakta Anders Johanson, 0704-12 77 93, anders.johanson@elektrokyl.se

Vi utför intervjuer löpande, ansökan skickas till: jobbansokan@elektrokyl.se